Hur ansöker jag om onlinelån med låg ränta?

När du ska ansöka om ett onlinelån, vill du förmodligen ha så låg ränta som möjligt. Men hur gör man då för att se till att den ränta man får är så låg som möjligt?

 • Ränta från*
  2,95 %
  Låna upp till
  5 000 - 600 000 kr

  100 000kr över 5 år med eff. ränta 8,19%, totalt: 121 371kr

  Mer om
  advisa.se

  Uppläggningsavgift: Månadsavgift:

 • Ränta från*
  2,95 %
  Låna upp till
  10 000 - 500 000 kr

  100 000kr över 10 år med eff. ränta 8,19%, totalt: 144 959kr (Max effektiv ränta (APR) 17,55%)

  Mer om
  lendo.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • Ränta från*
  6,99 %
  Låna upp till
  5 000 - 600 000 kr

  65 000kr över 5 år med eff. ränta 15,88 %, totalt: 91 866 kr (Max effektiv ränta (APR) 22,99%)

  Mer om
  banknorwegian.se

  Uppläggningsavgift: 0 kr Månadsavgift: 0 kr

 • *Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar.

Det första du bör göra är att bestämma vilken typ av onlinelån det är du behöver ansöka om. Är det en större summa och du vill ha längre betalningstid men inte har så bråttom med utbetalningen är det ett vanligt blancolån eller privatlån i form av ett onlinelån du ska ansöka om. De flesta banker har online-ansökningar och det är enkelt att jämföra räntor och avgifter på någon av de sidor som erbjuder jämförelsetjänster. Du kan då enkelt jämföra de olika lånens effektiva ränta och få fram det lån som skulle passa dina behov. Tänk på att räntan på denna typ av lån oftast sätts enligt dina förutsättningar att betala tillbaka, och är dessutom ofta rörlig. Räkna därför på att du kan betala tillbaka lånet även vid en eventuell räntehöjning under löptiden. Räntan kan då röra sig upp och ner under hela återbetalningstiden, i takt med Riksbankens styrränta.

Behöver du en mindre summa utbetald snabbt, men kan betala tillbaka lånet på en kortare tid, kan ett onlinelån i form av ett snabblån vara ett alternativ. Även dessa lån bör du jämföra med varandra, och kan även då använda dig av en jämförelsesida på nätet. Tänk på att räntan för denna typ av lån oftast är betydligt högre än får ett vanligt privat- eller blancolån. Det finns däremot ingen minimigräns för hur lite du kan låna, varför du bör undvika att låna mer än du faktiskt behöver och har råd att betala tillbaka på kort tid.

När du jämför denna typ av lån är det också viktigt att du jämför den effektiva räntan, då den kan vara betydligt högre än för andra lån. Ofta läggs en fast summa som avgift för lånet. Denna kan vara en ganska stor del av lånesumman procentuellt sett. Det skadar därför inte att göra noggranna jämförelsen även för denna typ av mindre lån. Det finns aldrig någon anledning att betala mer för ditt lån än du behöver.

Räkna alltid på din budget, så att du har råd att betala tillbaka ett lån för att undvika betalningsproblem som kan resultera i skulder och betalningsanmärkningar, något som kan försvåra för dig i framtiden.